Együttes ülést tartott az MNE és a KKOSZ elnöksége

2018.02.08
Együttes ülést tartott az MNE és a KKOSZ elnöksége

A Kulturális Központok Országos Szövetsége és a Magyar Népművelők Egyesülete, mint a közművelődés legfőbb két országos reprezentatív szakmai szervezete 2017. elején elhatározta, hogy szakmai céljaik, tevékenységük, rendezvényeik egyeztetése érdekében legalább évi egy alkalommal együttes elnökségi ülést szervez.  A két elnökség 2018. évi első összejövetelét január 24-én tartotta az Aranytíz Kultúrházban Budapesten.

Az összejövetelen a vezető testületek megállapították, hogy a közművelődés nem nélkülözheti a bérfejlesztést a Kulturális Államtitkárság által megfogalmazott szakmafejlesztési koncepció megvalósításához, annak hiánya veszélyezteti megvalósulását, így a szakma bérhelyzetének javítása érdekében közös lépéseket kívánnak tenni.

A két elnökség döntött egy közösen létrehozandó civil közművelődési szakmai kitüntetés alapításáról, az NMI Művelődési Intézet Nkft. bevonásával.

Elfogadtatást nyert, hogy szakmai etikai kódexet kívánnak nyilvánosságra hozni. Az etikai kódex első olvasatának szövegezését a Budapesti Népművelők Egyesülete már elvégezte, véglegesítése és közzé tétele 2018. tavaszán várható. Ehhez a „küldetésnyilatkozathoz” minden népművelő kolléga egyénileg csatlakozhat majd, megismertetése a két szervezet országos konferenciáinak alkalmával tervezett.

 Feliratkozás hírlevelünkre: