ŐSZI KÖZMŰVELŐDÉSI KONFERENCIA ÉS KÖZGYŰLÉS - SZEKSZÁRD

2019.09.18

 

F E L H Í V Á S

A Kulturális Központok Országos Szövetsége a Babits Mihály Kulturális Központ kiemelt partnerségével országos közművelődési konferenciát rendez Szekszárdon, melynek részeként tisztújító Közgyűlést is tartunk!

Időpont: 2019. október 15-16. (kedd-szerda)

Találkozónk programja ezúttal a szakmai aktualitások mentén a különböző szintű és irányú együttműködéseink, partnerségeink témáira fókuszálódik.

Helyszínünk a tolnai megyeszékhely vezető szerepű közművelődési intézménye, egyben a térség legmeghatározóbb, valamint legmodernebb infrastruktúrával bíró multifunkcionális, „Agóra-típusú” közösségi központja, ahol a gazdag kulturális kínálatban a város történelmének, hagyományainak tisztelete és szeretete a modern szórakoztatás és rekreáció elemeivel igényesen ötvözött. Egy fiatal (vagy nemrég fiatal:) és lendületes közművelődési szakemberekből álló csapat munkájával ismerkedhetünk meg, ahol a szakmai kezdeményezések stabil alapját egy figyelemre méltó „kultúrabarát” helyi társadalmi kapcsolatrendszer, valamint innovatív finanszírozási/szponzorációs modell alkotja.

A KKOSZ vezetősége nevében Szente Béla elnök úr, valamint a házigazdák képviseletében Zsikó Zoltán igazgató úr minden kedves intézményvezető kollégát, szakmai munkatársat, tiszteletbeli tagot – KKOSZ körből és túlról – nagy szeretettel hív és vár Szekszárdra!

Program (végleges):

2019. október 15. (kedd)

Helyszín: Babits Mihály Kulturális Központ

(7100 Szekszárd, Szent István tér 10.)

11.30-12.30 Érkezés – Regisztráció – Háztűznéző

Házbejáró séták igény szerint indulnak a Babits munkatársaival.

12.30-13.30 Ebéd

14.00-18.00 Szakmai program I.

„Az összejövetel egy kezdet. Az összetartás egy előrehaladás. Az együttműködés a siker”

(Henry Ford)

Fókusztéma: EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN, PARTNERSÉGBEN

:: Köszöntők

:: Kulturális szakpolitikai gondolatok

:: Nemzeti Művelődési Intézet: Együttműködés a közművelődésben

- aktuális kapcsolódási pontok, együttműködési lehetőségek a közép- és nagyvárosi kulturális intézményekkel. Előadó: Szedlacsek Emília szakmai igazgató

:: A Babits Mihály Kulturális Központ közművelődési tevékenysége, innovatív működtetési formája; fókuszban a kultúrabarát helyi társadalmi kapcsolatrendszer, valamint egy egyedi  szponzorációs modell.  Előadó: Zsikó Zoltán igazgató és munkatársai

:: Látogatói hűségprogram kialakítása és marketingje az Óbudai Kulturális Központban Projektbemutató: Lőrincz Edina igazgató - Óbudai Kulturális Központ, valamint  Dér Cs. Dezső  PhD és Hallgatói - Budapesti Metropolitan Egyetem

Kb. 16.00-16.20          Kávészünet

A folytatásban:

:: Interaktív művészeti bemutató és programajánló

Opera pátosz és mikrofon nélkül, kivételes hangokkal… a FareMido Operatársulat (tagjai a Magyar Állami Operaház művészei) tájoltatható ifjúsági operabeavató koncertjének élménykínálója. Közreműködnek: Hábetler András operaénekes, operarendező és barátai

kb.17.30 órától: Hotelszünet, majd

19.00 órától Vendégség a kulturális központban: borkóstolóval és kulturális programmal bővített vacsoraest

2019. október 16. (szerda)

Reggeli a szálláshelyen

:: 09.00 (ismételt összehívás 9.30)

A Kulturális Központok Országos Szövetségének tisztújító Közgyűlése

:: 11.00-12.30 Szakmai program II.

KKOSZ aktualitások:

- Beszámoló a KKOSZ lengyelországi tanulmányútjáról

- Szervezeti ügyek, célok, távlatok – elnökségi bemutatkozó

- Szakmafejlesztési munkacsoport kialakítása stratégiai célok mentén (bér, életpálya)

Kb. 12.30 órától: a konferencia zárása, ill. ebéd

Igény szerinti fakultatív: az ebédet követően a kora délutáni órákban még több Szekszárd…

Látogatás a belvárosban található Garay élménypincébe: interaktív kiállítás a borkészítésről, borászatról, tradíciókról és egy pohárka szekszárdi…bővebben: https://garaypince.hu/ ; részvételi szándék jelzése érkezéskor, a regisztrációnál.

Programváltozás jogát fenntartjuk!

A konferenciára történő jelentkezés

Részvételi szándék regisztrálása személyenként az alábbi linken megnyíló űrlap kitöltésével,

legkésőbb 2019. október 2., szerdáig lehetséges:

https://forms.gle/HswwcwExWJmcEjnR9

A kapcsolattartásra megadott e-mail címre a jelentkezés fogadásáról visszajelzést, ill. a program részleteiről további tájékoztatást küldünk.

A konferencián a részvétel – teljes ellátással- KKOSZ tagintézményenként 2 fő, valamint Tiszteletbeli Tagjaink számára díjtalan!

Minden további kolléga, illetve érdeklődő részére a részvételi díj 20.000,- Ft/fő, mely a konferencia összes költségét magában foglalja.

Egyéni és csoportos „napi látogatás” lehetséges, főétkezések igénybevételével is (díjtételek: ebéd 2.500,-Ft; vacsora 4.000,-Ft)

A szakmai programok látogatása –ellátás nélkül – valamennyi érdeklődő számára nyitott és térítésmentes!

A részvételi díjat – amennyiben releváns - az alábbi számlaszámra kérjük legkésőbb a konferencia dátumáig átutalni: CIB 10701214-47646009-51100005 (megjegyzésbe: KonfSzekszárd +a résztvevő(k) neve)

Távolmaradás esetén előzetes (legkésőbb 3 nappal a kezdés előtt) írásos lemondás hiányában a jelentkezéskor igényelt szolgáltatások költsége teljes értéken valamennyi jelentkező felé kiszámlázásra kerül. Amennyiben utolsó pillanatban olyan személyes ok merül fel, ami miatt nem tud részt venni az eseményen, javasoljuk, delegáljon maga helyett Kollégát intézményéből!!

A jelentkezéshez kapcsolódóan Adatkezelési szabályzatunk a http://www.kkosz.hu/hu/news/65 oldalon megtalálható!

Szállóvendégeink részére:

A csoport szálláshelye:

Sió Motel- Szekszárd

Tel.: 74/510-482

Fax.: 74/510-483

Cím: 7100 Szekszárd, Rákóczi utca 188.

Web: www.siomotel.hu

Elhelyezés: 2 vagy 3 szobás, max. 4-6 fő elhelyezésére alkalmas apartman jellegű kőházakban, 2 fős szobákban; reggelivel.

! Egyágyas elhelyezést a programcsomagban nagyon korlátozott számban, csak külön lekérésre és 8.000,-Ft-os felár ellenében tudunk biztosítani. Az igény beérkezését követően ennek jóváhagyásáról, ill. részleteiről kapcsolattartónk minden esetben egyeztet a kérelmezővel!

KAPCSOLAT A SZERVEZŐKHÖZ:

Kérdéssel-kéréssel forduljatok hozzám bizalommal:

Paulikné Tóth Krisztina, a KKOSZ titkára – tel: 20/250-1301, email: kkosz.info@gmail.com

Rendező szervezet: Kulturális Központok Országos Szövetsége. Kiemelt együttműködő partner és házigazda: Szekszárdi Közművelődési Kft, Babits Mihály Kulturális Központ

Az esemény fő támogatója: Nemzeti Kulturális Alap Közművelődés Kollégiuma

 Feliratkozás hírlevelünkre: