SZAKMAI MINŐSÍTÉSEK ÉS DÍJAZOTTAK A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁN

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a Hagyományok Házában tartott központi ünnepség keretében rangos intézményi szakmai elismerések átadására került sor, ahol többek között Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár is részt vett a díjak átadásában.

Az esemény keretében a "Minősített Közművelődési Intézmény Címre" és a "Közművelődési Minőség Díjra" 2018-ban eredményesen pályázók vehették át elismeréseiket.

Minősített Közművelődési Intézmény Címre érdemesült -  KKOSZ tagintézményeink sorából - A Művelődés Háza és Könyvtára (Sárospatak), a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár (Hajdúszoboszló), a Fejér Megyei Művelődési Központ (Székesfehérvár), a Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház (Budapest), az Orlai Petrics Soma Könyvtár, Muzeális Gyűjtemény és Művelődési Központ (Mezőberény), a Babits Mihály Kulturális Központ (Szekszárd), a Csengey Dénes Kulturális Központ (Paks), a Körmendi Kulturális Központ, Múzeum és Könyvtár (Körmend),

továbbá a VOKE Egyetértés Művelődési Központja (Debrecen), a Derecske Városi Művelődési Központ és Könyvtár (Derecske) a Petőfi Sándor Művelődési Ház (Csömör), a Kossuth Művelődési Központ és Halász Boldizsár Városi Könyvtár (Dabas), a MagHáz Centrum (Maglód),  valamint a Nagy Gáspár Kulturális Központ (Vasvár).

Közművelődési Minőség Díjat a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központ nyerte el.

Valamennyi kitüntetett szervezet vezetőjének és munkatársainak a KKOSZ szívből gratulál, és továbbra is arra biztatjuk intézményeinket, hogy a közművelődésben alkalmazott minőségfejlesztés szemléletét mind magasabb fokon képviseljék, és deklaráltassák színvonalas munkájukat a minősítés ezen rendszerében!

...és még egy jó hír: a Bessenyei György-díj visszaállítása mellett továbbra is él a Bánffy Miklós-díj, melyre a díjazottak száma 2019-ben szintén az eddigi kétszeresére emelkedett.  Mindkét közművelődési-szakmai díj adományozási alkalma augusztus 20. Felterjesztések, kezdeményezések befogadási határideje: 2019. május 20.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük