Csabagyöngye Kulturális Központ

Csabagyöngye Kulturális Központ
5600 Békéscsaba, Széchenyi u. 4.
Telefon: +36 66 449 222
Web: https://csabagyongye.com/
E-mail: info@csabagyongye.com
Vezető: Szente Béla
Képviselő: Szente Béla – mobil: +36 20/921-0721


A Csabagyöngye Kulturális Központ a megyeszékhely és a Dél-alföldi régió egyik legmeghatározóbb komplex közművelődési és kulturális feladatokat ellátó intézménye.
A központ MINŐSÍTETT KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZMÉNY címekkel büszkélkedhet, ill. már második alkalommal vehetett át „Közművelődési Minőség Díjat” az emberi erőforrások miniszterétől 2019. 01. 22-én, mely első rangú állami deklarációja a szervezet magas szintű szakmai tevékenységének.

„Agóra” típusú multifunkcionális rendezvénycentruma, mely az ország egyik legújabb és legmodernebb, közösségi célokat szolgáló infrastruktúrája, valamint további hat településrészi tagintézménye minőségorientált szolgáltatás-struktúrával, művelődési és közösségi alkalmak, ill. kezdeményezések sokszínűségével, elhivatott és innovatív szakmaisággal mára a térség közéleti és kulturális fellegvára lett. Érték- és emberközpontú szakmai filozófiájának fókuszában a „Tudás-Élmény-Közösség-Alkotás” szimbiózisának megteremtése áll, melynek éppúgy alapköve a hagyományok tisztelete, mint a mai modern kor tudása és kihívása.

Tevékenységünket a művészetek, műfajok, szolgáltatások sokszínűsége, számtalan művelődési és társasági forma fémjelzi; minden korosztály számára kínáljuk programjainkat.
Szervezetünk közel 100 közösség otthont adója, sokoldalú alkotói, illetve általános kulturális-szabadidős tevékenységi kört felölelve.
Intézményünk évről évre hagyományosan megrendezésre kerülő nagyrendezvény, rangos fesztivál avatott szervezője, úgy mint a Csabai Farsang, Békéscsabai Tavaszi Fesztivál, 100XSzép Gyermekfesztivál, Erkel Sándor Kórusfesztivál, ZENIT Fúvószenekari Fesztivál, Scherzo zenés színpadok országos találklozója, Őszi Művészeti Hetek, „A” osztályos Társastáncbajnokság… Emellett szépszámú városi ünnepség, jeles évfordulós esemény, közösségi alkalom, szakmai rendezvény programszervezője, műsorszolgáltatója.
Kiemelt figyelmet szentelünk a civil szféra szereplőinek segítésére és a velük való hatékony együttműködésre. Az ifjúságsegítő munka bázisa a Patent diákiroda. A városi ifjúsági párbeszéd-rendszer megteremtése modellértékű kezdeményezése, melynek alappilléreit – Városi Diákönkormányzat, Városi Ifjúsági Parlament plenáris ülései és szekciómunkája, DÖK-segítő pedagógusok munkacsoportja – koordinálja, működteti.

Palettánkat nyári táborok, tematikus sorozatok, komoly-és könnyűzenei koncertek, ismeretterjesztő előadások és időszaki művészeti kiállítások színesítik.
Az intézmény szakmai kapcsolatai széleskörűek, folyamatos együttműködés jellemzi a térség és az ország számos kulturális intézményével, szervezetével. Rendes tagja a Kulturális Központok Országos Szövetségének és a Magyar Fesztivál Szövetségnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük